Vild med sild? Så prøv en tatar af to af dine favoritsild. Det smager skønt samme med nye kartofler og urtemayonnaise
Opskrift til 4- 6 personer
Urtemayonaise:
• salt 1 tsk. Groft
• sennep 1 tsk.
• pasteuriserede æggeblommer 2 stk.
• olivenolie eller vindruekerneolie 11⁄2 dl
• citron ½
• friskkværnet peber
• krydderurter 1 bundt, fx persille, dild eller purløg
• marinerede sild 125 g
• røde krydrede sild 125 g
• rødløg 1 stk.
• kapers 1-2 spsk.
• citron 1 stk. ubehandlet
• nye kartofler 4-6 stk. kogte og pillede
• rugbrød 4-6 skiver
Sådan gør du:
- Kom salt, sennep og æggeblommer i en skål, og pisk med en elpisker. Tilsæt olien gradvis, og pisk, indtil det får en tyk konsistens. smag til med citronsaft og peber.
- Skyl og slyng krydderurterne tørre. Tag lidt fra til pynt.
- Hak krydderurterne helt fint, og vend med mayonnaise.
- Hak de to slags sild helt fint. Hak rødløget – tag lidt fra til pynt. Vend sild med rødløg, kapers og reven citronskal.
- Skær kartoflerne i skiver. Anret på brødet: sildetatar og kartofler. Top med mayonnaise og løg, og pynt med krydderurter.
Af Lone Kjær